Can Costa es pot protegir sense comprar-la.

L’operació de compra i rehabilitació es valora en més de 2 milions d’euros.

EB76D349-E91E-4645-AEDE-4389E561FF65

 

La Junta de Govern Local del passat 14 de desembre va aprovar inicialment el plec de clàusules administratives particulars per l’adquisició directa de l’immoble situat al número 11-17 del carrer Nou de Sant Vicenç dels Horts: Can Costa.

Segons el Govern Municipal és imprescindible adquirir aquesta finca per part de l’Ajuntament perquè suposadament seria l’únic edifici a Sant Vicenç que reuniria les característiques idònies per explicar la història del municipi a través d’una restauració completa de l’edifici i de la museïtzació dels espais més emblemàtics que encara es conserven.

El preu de compra seria d’uns 750.000€, a banda de la posterior inversió per rehabilitar l’edifici. Tot plegat serà una operació que costaria uns 2 milions d’euros a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, sense que ni tan sols hi hagi cap estudi que garanteixi la viabilitat del projecte ni l’adequació d’aquest antic edifici per a l’ús pensat per part del govern municipal. Una quantitat que ens sembla desmesurada.

Sense posar en dubte la vàlua històrica i patrimonial d’aquest edifici i la necessitat de conservar-ho, i sense entrar en altres valoracions de caire ètic, considerem que hi ha altres maneres de poder conservar l’edifici i que no passen necessàriament per l’adquisició per part  de l’Ajuntament, com ara declarar-ho bé cultural d’Interès Local. És per això que hem proposat i votat a favor de la declaració de Can Costa com a Bé Cualtural d’Interès Local (com s’ha fet amb altres edificis particulars, com la  la Casa Santa Eulàlia al carrer de Ramon Camps) i apostem per la creació de línies d’ajuda a la rehabilitació i conservació d’aquests edificis històrics, entre d’altres propostes que tenen un impacte menor en les finances municipals

També entenem que és urgent que l’elaboració del catàleg d’edificis amb valor històric i patrimonial a Sant Vicenç dels Horts per tal de tenir una visió complerta i objectiva de l’inventari del patrimoni cultural d’edificis que compleixen aquestes característiques i redactar un pla de mesures per garantir la conservació d’aquests immobles.

 

1661B2C2-4908-4F82-B0D8-B8585C7EA751

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.