Volem que Sant Vicenç dels Horts entri a la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya

El Grup Municipal Socialista de Sant Vicenç dels Horts impulsa aquesta moció al Ple de l’Ajuntament del mes de juny per adherir el nostre municipi a la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya.

 

D45C2C80-68FF-472B-9BC5-3D925C94981F

 

MOCIÓ PRESENTADA PEL GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA DE SANT VICENÇ DELS HORTS PER L’ADHESIÓ A LA XARXA DE MUNICIPIS LGTBI DE CATALUNYA.

 

El Museu d’Art de Cerdanyola va acollir el juny de l’any 2016 l’acte de presentació de la xarxa de municipis LGTBI de Catalunya, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de l’orgull LGTBI.

Aquesta Xarxa de Municipis LGTBI té la missió de fomentar que els pobles i ciutats de Catalunya impulsin polítiques públiques adreçades a avançar en el respecte i reconeixement de les diverses identitats i expressions de gènere, així com de les diverses orientacions afectives i sexuals, lluitant obertament contra la LGTBIfòbia, tot coordinant-se per assolir aquests objectius d’una manera col·laborativa i eficient.

Al llarg de la història, les persones amb orientacions afectives, sexuals i expressions de gènere diferents a les heterosexuals han patit l’estigma, la burla, la repressió i múltiples discriminacions, just perquè s’atrevien a trencar amb una cultura patriarcal, amb unes lògiques binàries que imposen, al conjunt de les persones, uns models de masculinitat i feminitat rígids i normatius i que fan de l’heterosexualitat l’única opció possible.

La lluita contra aquesta violència simbòlica i estructural ha estat una constant per part de les associacions i entitats lgtbi. Una lluita del teixit associatiu i de les institucions que aposten per posar la vida al centre de la política i defensen la igualtat com garant de la lliure expressió de totes les diversitats humanes, perquè la diversitat és motiu d’orgull i no d’odi i desigualtat.

La Llei 11/2014 de 10 d’octubre de 2014 de drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia és un llei pionera. El repte és implementar-la i convertir els seus principis i objectius en realitats per a les ciutadanes i ciutadans de Catalunya.

La Xarxa és un espai en el que compartir experiències, crear sinèrgies i sumar voluntats per tenir major capacitat d’acció política i social per superar les lògiques patriarcals, els prejudicis i l’homofòbia i defensar els drets LGTBI a través de polítiques públiques locals que incorporin de manera transversal la perspectiva de gènere i la diversitat lgtbi en les seves fases i els diversos àmbits competencials.

A Sant Vicenç dels Horts, és l’entitat Dona’t Vida qui més està treballant aquest tema, fent constants accions i reivindicacions destinades a visibilitzar el col·lectiu LGTBI i aportant idees per a que el propi Ajuntament les pugui dur a terme en el marc de les seves polítiques d’igualtat.

Des del PSC de Sant Vicenç dels Horts creiem que cap fer una aposta més clara i decidida per desenvolupar polítiques específiques per garantir els drets LGTBI a Sant Vicenç dels Horts, i la participació en aquesta Xarxa de Municipis LGTBI pot ser un element clau per fer-ho de manera coordinada, innovadora i efectiva, al costat de la resta de municipis a Catalunya que treballen en la mateixa direcció.

Demanem al Ple de l’Ajuntament l’adopció dels següents

ACORDS:

  • Sol·licitar l’adhesió a la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya.
  • Fomentar la igualtat i el dret de totes les persones a la lliure expressió de la diversitat identitària, afectiva i sexual com a valors intrínsecs a la nostra institució i a la defensa pública dels mateixos.
  • Articular respostes preventives davant actes d’homofòbia, lesbofòbia, transfòbia, intersexofòbia i bifòbia de manera continuada i des dels diversos àmbits d’actuació municipal.
  • Col·laborar més activament i donar més visibilitat a les entitats del municipi que treballen per visibilitzar el col·lectiu LGTBI.
  • Impulsar actuacions que permetin un enfocament integral de les polítiques de gènere i LGTBI amb l’elaboració de plans i/o programes d’igualtat

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.