Dolors Renau, guanyadora del primer premi Carme Chacón – Sant Vicenç dels Horts

Paraules de presentació i d’introducció a l’acte d’entrega del premi

 

A nosotros y nosotras nos hace mucha ilusión organizar este acto de memoria y reivindicación en torno a la compañera Carme Chacón. No hace falta que diga que en Sant Vicenç dels Horts  Carme era una persona muy querida. No solo entre la familia socialista, sino en el municipio.

sala

 

Carme vino a Sant Vicenç muchas veces: vino a hacer formación, vino como diputada, vino como candidada, vino como socialista a ayudarnos siempre que se lo pedimos. Una diputada, una ministra, una compañera que siempre te contestaba los mensajes y con la que siempre podías contar.

La última vez que vino a Sant Vicenç fue en septiembre de 2015 en campaña de las autonómicas, haciendo campaña por Miquel Iceta.

 

En Sant Vicenç teníamos muy claro que queríamos hacer un acto de recuerdo, de homenaje, de reivindicación de Carme.

Carme fue una mujer valiente, firme, luchadora, de ideas claras. Y eso nos lleva a otra cosa que hacía tiempo que queríamos hacer desde el PSC de Sant Vicenç: queríamos tener un espacio de reconocimiento al trabajo realizado  por tantas mujeres y entidades en favor de la igualdad de oportunidades entre mujeres y hombres.

premi

 

 

Y por eso estamos hoy aquí, entregando el Primer Premio Carme Chacón – Sant Vicenç dels Horts a una persona que ha hecho mucho en ese lucha por la igualdad: la compañera Dolors Renau.

 

 

PROPOSTES:

 • Carmen Redondo (veïna del barri de Sant Josep, a Sant Vicenç dels Horts. Va ser la primera regidora socialista de la democràcia).
 • Carmen Fernández (viu a SVH, va treballar molts anys en l’àmbit de l’educació, va ser mestra a una escola bressol i després ha estat vinculada a diverses entitats de dones del municipi).
 • Rosina López (va ser regidora d’igualtat a Olesa de Montserrat, fundadora i presidenta de l’Associació Dones i Progrés des de 1992. Va ser presidenta de la Federació de Dones per a la Igualtat del Baix Llobregat. Va ser membre del Consell de les Dones de Catalunya. Va ser vicepresidenta de Consell de la Dona del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Va ser vicepresidenta de l’Federació de Dones Progresistes d’Espanya i actualment és vocal de la junta).
 • Club Bàsquet Femení Viladecans (entitat esportiva que va néixer l’any 1998 amb 4 equips femenins i que en l’actualitat en té 12 equips femenins; treballen temes relacionats amb la igualtat i la coeducació en l’àmbit esportiu).
 • Sensi Dominguez (Ascensión Dominguez, dona sindicalista, lluitadora incansable en l’àmbit de la igualtat. És advocada, és assessora especialitzada en matèria laboral des de la perspectiva de gènere, en negociació col·lectiva i conciliació de la vida familiar i laboral. Actualment és membre del gabinet jurídic de la UGT i mediadora al Tribunal Laboral de Catalunya i membre de la Comissió tècnica de igualtat).
 • Dolors Renau (Creu de Sant Jordi –la Carme també va rebre aquesta distinció a títol pòstum-, va ser diputada al Congrés (1982-1986 i 1989-1993) i Eurodiputada (1986-1987). Entre el 1999 i el 2003 va ser Presidenta de la Internacional Socialista de Dones. És psicòloga, pedagoga i entre les seves publicacions destaquen els seus treballs sobre  psicopedagogia i les seves reflexions sobre dones i poder).

 

La Dolors Renau és la guanyadora del Primer Premi Carme Chacón – Sant Vicenç dels Horts segons la deliberació del jurat. Un jurat que va estar format per:

 • Xavi Gómez (PSC Sant Vicenç dels Horts)
 • Montse Carrillo (Sant Vicenç en positiu)
 • Victoria Corbacho (UGT Baix Llobregat)
 • Sonia Guerra (PSC Baix Llobregat)
 • Mireia Chacón (Familia Chacón Piqueras)

 

IMG_3086

El premi no és econòmic, sinò que és un reconeixement públic i, això sí, simbòlicament sí que fem entrega d’una petita escultura que ens ha preparat un artista local, l’Antonio Arroyo: són dues mans, una masculina i una femenina que juntes agafen la bola del món, com a símbol d’aquesta lluita per la igualtat entre dones i homes.

Jo vull també donar les gràcies a l’Antonio Arroyo per la seva feina i el seu compromís.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.