Commemorem la Segona República Espanyola i defensem els seus valors

El Grup Municipal Socialista presenta una moció que es debatrà al Ple de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts del mes de març en defensa dels valors de la Segona República Espanyola i demanant penjar la bandera al balcó de l’Ajuntament.

 

023FA64F-68A9-4EEE-8B1B-EDB4C38DDB48

El 14 d’abril es commemora la proclamació de la Segona República Espanyola.
L’experiència de la Segona República, amb els seus encerts i les seves errades, és un referent de llibertat, igualtat i democràcia per a molts ciutadans i ciutadanes.

La Segona República Espanyola va suposar un extraordinari avenç en les conquestes democràtiques i populars. Per primer cop en la seva historia, el poble espanyol va gaudir d’una experiència democràtica plena i igualitària, així com un extraordinari procés de modernització del país.

La Segona República Espanyola va suposar importantíssims avenços en els drets dels treballadors i treballadores, es va planificar una necessària i ambiciosa reforma agrària, així com grans millores en la sanitat i l’educació pública.

La Segona República Espanyola va prioritzar augmentar el nivell cultural de la ciutadania i per això va promoure campanyes culturals destinades als més humils, sorgint així les Missions Pedagògiques, que van portar la cultura a les zones rurals.

La Segona República Espanyola va saber avançar en la visió plurinacional de l’Estat i va desenvolupar els primers estatuts d’autonomia tant per a Catalunya com per al Pais Basc i Galicia.

La Segona República Espanyola va suposar per al nostre poble una veritable regeneració i un aire de modernitat , d’esperança, de democràcia, de cultura i de llibertat.

Tot aquest procés de progrés va quedar truncat com a conseqüència del cop d’estat militar dirigit per Francisco Franco que va provocar una sagnant guerra civil, seguida d’una brutal repressió que va provocar el genocidi humà i cultural de tota una generació i prop de quaranta anys de dictadura.

Demanem al Ple de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts l’adopció dels següents

ACORDS:

  1. Reconèixer que la proclamació de la Segona República Espanyola el 14 d’abril de 1931 va suposar un extraordinari avenç en quant als valors de democràcia, llibertat i igualtat.
  2. Reconèixer i defensar els valors republicans
  3. Penjar la bandera republicana espanyola del balcó de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts el 14 d’abril en commemoració del 87è aniversari de la seva proclamació i, si no hi ha cap altre acord en signe contrari, fer-ho cada any.
  4. Donar trasllat de l’acord a tots els Grups dels Parlament de Catalunya, del Congrés dels Diputats, a la FMC i a la ACM.
Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.