Sobre el Ple extraordinari per aprovar la dedicació de l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts

Avui, dijous dia 27 de juliol de 2017, s’ha celebrat un Ple extraordinari i urgent per modificar les dedicacions dels regidors i regidores del govern municipal, amb l’objectiu de dotar de dedicació i sou l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich.
Aquest ha estat el posicionament del Grup Municipal Socialista, tant en la votació de la urgència com en el debat del punt.

 

Sobre la Urgència del Ple
“El Grup Socialista no votarem a favor de la urgència perquè entenem que el tema que tractarem s’hauria d’haver resolt dijous de la setmana passada abans del ple ordinari i no hauria calgut convocar aquest ple extraordinari i urgent.
Dit això, tampoc votarem en contra de la urgència, sinò que ens abstindrem en la votació per facilitar el debat del punt   perquè entenem que donades les circumstàncies actuals és urgent resoldre aquest tema: l’alcaldessa vol tenir dedicació exclusiva a partir del mes de setembre (cosa que a nosaltres ens sembla raonable) i durant el mes d’agost no hi ha plens, així que cal resoldre-ho abans que acabi el mes de juliol.
Per tot això el nostre vot sobre la urgència d’aquest ple será d’abstenció: s’hauria d’haver resolt abans, però en tot cas s’ha de resoldre, així que no posem traves a fer-ho”.

 

Debat sobre el punt del Ple Extraordinari i Urgent
“El Grup Socialista ens abstindrem en aquesta votació i ho fem bàsicament per dos motius:
  • El primer és que portem 6 anys demanant que l’alcalde/alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts tingui dedicació, s’hi dediqui a les feines pròpies de l’alcaldia. I ara que això sembla que arriba, ara que sembla que finalment tindrem una alcaldessa que s’hi dedicarà, seria del tot incoherent oposar-nos.
  • El segon motiu és que la nostra única condició per no votar en contra era que no s’incrementès la partida aprovada en el pressupost del 2017 per a càrrecs polítics (365.770€). Aquesta segona condició en l’acord que es portava a Ple dijous passat no es cumplia (arribava als 373.440€), però en aquest nou acord que ens presenta el Govern Municipal, sí.
Per tant, l’alcaldessa tindrà dedicació (cosa que reclamàvem) i això no significa un increment de la despesa prevista.
Nosaltres som gent seriosa i coherent. I amb aquesta seriositat i coherència anunciem la nostra abstenció (tampoc no ho votarem a favor perquè les xifres pertanyen a un pressupost global que nosaltres no vam recolzar).
Dit això, insistir en el fet que la resolució a aquest problema podria haver arribat (i, de fet, hauria d’haver arribat) abans del Ple ordinari de dijous passat; i que ens hauríem d’haver estalviat aquets ple extraordinari, sobre tot veient com s’ha resolt el problema:
  • rebaixant mínimament (un 2%) la dedicació de l’assessor de l’alcaldia,
  • i rebaixant la dedicació dels dos regidors (SVH Si Puede) que estaven en contra de la proposta inicial.

Si la solució era rebaixar la dedicació dels dos regidors de SVH Sí Puede, es podria haver fet durant el ple ordinari i ens podríem haver evitat el ple extraordinari d’avui…”

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.