Volem que Sant Vicenç dels Horts sigui ‘Ciutat lliure d’homofòbia i transfòbia’.

El proper Ple de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts debatrà una moció presentada pel Grup Municipal Socialista amb motiu del 28 de juny.

La moció la podeu consultar aquí: Moció PSC LGTBi

Els punts d’acord que es demanen són els següents:

  1. Rebutjar tota forma d’homofòbia i transfòbia, i declarar Sant Vicenç dels Horts ciutat lliure d’homofòbia i transfòbia.
  2. Adherir-se a la diada del 28 de juny, Dia per l’alliberament lèsbic, gai, bisexual, transsexual i intersexual, i ubicar a la façana de l’Ajuntament la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí. Fer el mateix amb el 26 d’abril, Dia de la Visiblitat Lèsbica; 17 de maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia; i 20 d’octubre, Dia internacional a favor de la despatologització trans, donant suport a les diferents accions polítiques promogudes, i programant actes coeducatius i igualitaris a la ciutat.
  3. Instar al Govern de l’Estat espanyol a aprovar la proposta de “Ley contra la discriminación por orientación sexual, identidad o expresión de género y características sexuales, y de igualdad social de lesbianas, gais, bisexuales, transexuales, transgénero e intersexuales” (Llei d’igualtat LGTBI), registrada el passat 4 de maig al Congrés dels Diputats.
  4. Instar al Govern de la Generalitat a implementar la llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.
  5. Instar al Govern de la Generalitat a què doni suport a les administracions locals per desenvolupar els continguts i mesures de la llei, sobretot aquells referents a l’àmbit educatiu, la formació dels treballadors i treballadores municipals i, especialment, de la Policia Local, la creació d’un servei d’atenció a les víctimes, i l’elaboració d’un protocol de denúncia i d’actuació en casos d’agressions i discriminacions.
  6. Ubicar en un espai visible de la pàgina principal del web municipal, un enllaç al web elaborat per l’Observatori Contra l’Homofòbia, destinat a la denúncia d’agressions de caire homofòbic i transfòbic i promocionar aquest servei a través dels mitjans de comunicació municipals, els centres educatius i els equipaments municipals.
  7. Comunicar els presents acords a la Generalitat de Catalunya, al Govern de l’Estat espanyol i a l’Observatori Contra l’Homofòbia, i publicar-los als mitjans de comunicació municipals.

PSC Sant Vicenç dels Horts LGTBI Miguel Comino

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.