Junts x Sant Vicenç llença la tovallola

juns x sant vicenç llença la tovallola

Des de fa molts mesos, la comunitat educativa, els sindicats i diferents partits polítics ens estem mobilitzant per evitar el tancament de línies de p3.

A Sant Vicenç dels Horts, si no hi ha canvis d’última hora, el proper curs escolar tindrem 3 aules menys de p3 (a les escoles La Vinyala, Joan Juncadella i Mare de Déu del Rocio).

Des del PSC de Sant Vicenç dels Horts des del primer moment hem volgut deixar clar que la responsabilitat de tancar o no tancar línies recau en el Govern de la Generalitat de Catalunya. És evident, però, que el govern municipal pot jugar un paper actiu en la lluita contra el tancament. I és precisament això el que hem trobat a faltar.

Mentre veiem governs municipals com els de Sant Boi, el de Cornellà, el de Castelldefels… lluitant a peu de carrer per evitar que la Generalitat tanqui aules de p3 als seus municipis, observem com el principal partit del govern de Sant Vicenç dels Horts (Junts x Sant Vicenç – ERC) accepta amb resignació el tancament, assumint com a pròpies les excuses oficials (que només parlen de demografia i ni tan sols es plantegen la possibilitat de mantenir la inversió en educació i apostar per una baixada del número d’alumnes per aula).

Si  Sant Feliu de Llobregat o Gavà han aconseguit salvar les seves aules de p3 pel proper curs és perquè les han lluitat.

Potser una de les darreres cartes que tenim per aconseguir-ho és la resolució del Parlament de Catalunya que insta al Govern a no tancar cap línia de p3 a la comarca del Baix Llobregat i a apostar per una política de baixada de ratios per fer-ho possible. Sí, hi ha una resolució aprovada al Parlament de Catalunya en aquests termes, però després del Ple Municipal celebrat ahir, ens ha quedat clar que l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ni tan sols ha fet cap gestió per demanar el seu cumpliment.

Sembla clar que Junts x Sant Vicenç (ERC) ha llençat la tovallola.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.